Sveriges bästa basketelit

Det gamla Damligan bytte namn 2011/2012 till Basketligan dam. Det är den högsta serien i basketserien för damer och det är 12 lag som spelar om titeln. Herrarnas motsvarighet är Svenska basketligan och startade 1992/1993 och de som vinner får en titel som Svenska mästare i baket. Vi har valt att titta lite närmare på herrarnas basketelit här under.

10363887-two-basketball-players-in-action

I Uppsala har man en nybyggd arena vid namn IFU där kommer EM-kvalmatchen hållas mellan Sverige och Ryssland den 7/9 2016 och blir den första hemmamatchen.

Umeå baskets symbol är i form av ett hjortron, formationen på hjortronet är tre basketbollar som ska efterlikna bäret. De är en nystartad klubb som startade 2014. De har en policy att hålla sina speldräkter fria från sponsorplatser för att det ska se rena och snygga ut.

Jämtlands basketmärke är i form av en basketboll med ett älghuvud på. De har ett eget program för att utveckla unga talanger Namnet på programmet är Jämtland utveckling och deras mål är att det ska vara attraktivt att bo, växa upp och fortsätta spela i Östersund.

Norrköping Dolphins symbol är en basketboll med en delfin inuti. Ursprunglingen bildades klubben i Hageby 1963, men ombildades 1992 på nytt till Norrköpings Dolphins.

Södertälje Kings startades 1968 och de satsar precis som Östersund både på ungdomsutveckling och ett spel i elitserien. Södertälje Kings har en vision för sin klubb att vara Nordens Basketcentrum och Sveriges Främsta Totalklubb.
Uppsala baskets symbol är en basketboll med texten Uppsala basket skriven över bollen. Klubben startades 1960. De driver även en ungdomsverksamhet vid sidan om vid namn Schysst Framtid där deras mål är att hjälpa ungdomar att hitta gemenskap och börja idrotta. Utöver detta driver de ett affärsnätverk där människor ska mötas naturligt och kunna göra affärer med varandra.

stefan

Spelnörd som gillar att skriva om olika spel både online och livespel.