Norrlandsbasket

Basket är en sport som i Sverige ofta hamnar i skymundan bakom mer populära sporter som till exempel fotboll, ishockey och innebandy. När slutspelet nu närmar sig i herrarnas basketliga är det därför läge att vrida upp temperaturen lite. Vi börjar med att titta närmare på de tre norrländska lagen i årets slutspel.

Umeå

Umeå BSKT grundades så sent som 2014 och är nu inne på sin tredje säsong i Basketligan. Trots en tung säsong gör man sig nu redo för fortsättningen och det blir intressant att se om de lyckats förbättra sitt spel inför slutspelet. Umeå har en stor andel norrländska spelare, något man också tydligt sagt är ett mål för klubben.

Jämtland

Östersundslaget Jämtland har gått bra i år och ligger för tillfället i mitten av tabellen. Det blir spännande att se om de kan gå vidare från sin kvartsfinal. Laget gör i år sin 24:e säsong i högstaligan. Kan detta vara året man tar sitt första SM-guld? Den som lever får se.

Luleå

Norrbottningarna i Luleå ligger för tillfället på första plats i Basketligan. Detta är inte så förvånande då klubben har flera SM-guld på sin meritlista. Sedan 1997 har klubben vunnit hela sju gånger och det blir intressant att se om man kan knipa det åttonde i år. En sak är säker, Luleå kommer bli svåra att möta i årets slutspel.

Om du som basketfan vill höja temperaturen ytterligare inför slutspelet kanske du ska satsa en slant på det lag du tror vinner i år. Det finns massor av spelbolag att välja mellan så att du kan hitta det som passar just dig.

Roger