Komma tillbaka efter en basketskada

När du råkat ut för en allvarlig skada när du spelat basket kan det handla om många olika skador. Korsbandsskada är vanligt när du plötsligt ändrar riktning eller när du landar efter ett upphopp.

Du som spelar basket vet även att dina fingrar får ta mycket stryk. Det kan leda till blåmärken svullnad och förlust av funktion, men även kan du få allvarliga skador som deformation och permanent förlust av funktionen. Alla är rädd för att få en skada, vad det innebär, hur länge det blir spelstopp och så vidare. Om du kan hitta motivationen att ta dig tillbaka finns det hjälp att få på vägen.

Rehab

När basketskadan är skedd behöver du komma igång med rehabiliteringen så fort som möjligt. Beroende på hur allvarlig skadan är, behöver du kanske olika hjälpmedel föra att ta dig tillbaka efter skadan, men även under din rehab kan du ta hjälp av produkter du kan ha nytta av för att underlätta. Skaffa dig det du behöver, har du skadat korsbandet kan du till och med behöva rullstol i värsta fall. Du kan dessutom behöva en duschstol för att kunna hålla din hygien. Allting finns tillgängligt även för dig som är privatperson.

admin