Fantasy basket

Fantasy sporter har förekommit sedan 60-talet i USA då amerikanen Wilfred Winkenbach satte ihop en liga där deltagarna fick göra lag utav golfspelare. Spelaren med det lag som hade minst slag efter tävlingens slut, hade vunnit. Detta var början till dagens fantasy sporter som spelas i stora delar av världen.

fantasy basketball_302338103

 

Med internets tillgänglighet i var mans hem blev även fantasy sporten lättare, då tillgången till statistik blev enklare liksom kommunikationen mellan spelare av fantasy sports. För en bra guide till fantasy sporter, är ett besök hos FantasySportsbetting en bra sajt att besöka. Här hittar du inte bara information om NBA utan även NHL, NFL och Premier League, liksom matnyttiga artiklar och nyheter inom fantasy sport och en del annat.

Fantasy basket spelas ofta utifrån NBA (National Basketball Association) och du som spelare kallas för general manager. Din uppgift är att sammanställa ett lag utifrån faktiska basketspelare i NBA, vilka i verkligheten spelar i olika lag. Dina spelare kostar olika mycket och en del spelsajter väljer att begränsa din budget. Här gäller det att hålla koll på statistik på de olika spelarna, för att sätta ihop det bästa laget. Hos en del spelsajter kan du fortsätta drafta spelare säsongen igenom, medans andra har en viss gräns för hur många och under hur lång tid du får köpa spelare.

Det finns olika typ av spel. Du kan spela i en liga, där de slutgiltiga poängen sammanställs och räknas ihop och det fantasy lag med flest poäng vinner, detta kallas ROTO. Du kan också spela utifrån möten mot ett enda lag under en vecka, vilket i sin tur kallas för head to head, (H2H) och den slutgiltiga sammanställningen av poäng, ger en vinnare. Det finns även andra varianter, som till exempel att spela bara över en dag. Beroende på vilken plattform du väljer att spela på, är poängutdelningen lite olika, men i huvudsak kan man säga att du får poäng om din spelare är med i matchen, gör mål, räddningar och så vidare.

 

Roger