Börja spela basket

Att idrotta är värdefullt i alla åldrar. Oavsett vilket perspektiv du har på livet är det svårt att hitta en anledning som talar emot motion. Om du bryr dig om din fysiska hälsa är sport det absolut bästa sättet att se till att du mår bra. Det gör att din kropp håller sig yngre samt att du får en bättre hälsa i vardagen. Dessutom ger det dig härliga mentala kickar som gör dig lyckligare även långsiktigt.

För dig som vill börja idrotta finns det massor av olika idrotter eller lättare aktiviteter att välja på. Basket är en sport som passar många människor – och som dessutom är riktigt kul att utföra. Här är några tips för dig som vill börja med basket.

Minimalt med utrustning

En del för att börja sin basketkarriär är att hitta rätt utrustning. Basket är ingen sport som kräver inköp på flera tusen kronor för att komma igång. Tvärtom räcker det med relativt få prylar innan du är redo. Det kan dock vara värt att investera i bra utrustning redan från början för att få bästa möjliga start på karriären. Ofta spelar basketspelare i ett sportlinne. Det gör att du lätt och ledigt kan röra dina armar som ju är avgörande för din framgång i basket. Även skorna ställer vissa krav för att du ska kunna ha rätt spänst och rörelse. På Länna Sport kan du hitta rätt basketutrustning för alla nivåer.

Spela korpen

Basket kan utföras på många olika sätt. Om du är i den yngre åldern kan du gå med i ett pojk- eller flicklag. Det finns många föreningar som arrangerar basket där du kan få delta utan förkunskaper och prova på sporten. Om du är lite äldre kan du exempelvis börja spela i ett korplag. Där brukar det inte heller vara några krav på särskilda kunskaper utan att du kan komma och spela ändå. Givetvis går det också att spela på egen hand om du hittar en basketplan och några att spela med. Kanske leder det till slut till en landslagsplats.

Roger