Basket – Ett nyfunnet intresse

Det kanske finns de som på senare tid hitta sin form av träning i basketen. Det kan mycket väl vara så att basket är ett nyfunnet intresse och man vill lägga så mycket tid och energi som möjligt på sporten. Om det inte finns så många på den ort du bor så får ni som spelar försöka värva fler som vill spela basket. Minst tio personer behövs för att ni ska kunna spela en match enligt reglerna men det går helt klart med färre personer!

Börja spela basket

Bollsporter överlag brukar hitta de personer som är intresserade. Fotboll är helt klart den största av dom alla men basket är en fantastisk rolig sport och när man lärt sig reglerna så kan det bli riktigt roligt med basket. Se till att skaffa det som behövs för att utöva sporten. Det går utmärkt att köpa hem en basketkorg. Antingen en som står på ställning eller en som kan monteras upp på garageväggen eller liknande. För att kunna spel en match så behöver ni vara minst tio stycken med 5 i varje lag på basketplanen.

Spela hemma och i sporthallar

Samla ihop kompisgänget för en liten basketturnering hemma på gården. Detta kan bli en återkommande aktivitet under sommarhalvåret. Vintertid så får man leta sig till idrottshallar med basketkorgar. Är ni ett tillräckligt stort gäng så kan ni säker påverka den lokala idrottsföreningen till att köpa in utrustning för sporten. Ni själva kan om intresset finns vara med och sponsra på något sätt för att få ihop det som behövs. Det kanske också gå att få några företag att vara med och sponsra er basket.

Roger